KAPUSTA PEKIŃSKA

Najlepiej spożywać kapustę pekińską na surowo, ponieważ zachowuje wtedy bez strat witaminy, w które warzywo to jest bogate. Sałata z kapusty pekińskiej. Oczyszczone i opłukane liście sałaty pekińskiej pokroić w poprzek na paski szerokości około 2 cm, posypać posiekanym jajkiem na twardo, koperkiem lub pietruszką. Następnie wymieszać z majonezem, zaprawą olejową (olej, sok z cytryny, sól, cukier, żółtko jajka) lub śmietanową (śmietana lekko zakwaszona z dodatkiem cukru i soli). Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem innych warzyw. Oczyszczone i opłukane liście kapusty pekińskiej pokroić w poprzek na paski szerokości około 2 cm i wymieszać z plastrami pomidorów, ogórków kwaszonych, porów, z utartymi na grubej tarce cebulą i jabłkiem, z pokrojoną papryką konserwową. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z lekko zakwaszoną śmietaną oraz dodatkiem cukru i soli do smaku. Kapusta pekińska zasmażona. Przyrządza się tak, jak kapustę białą głowiastą. Smak tej potrawy podnosi się przez dodanie koncentratu pomidorowego. Kapusta pekińska z mięsem. Przyrządza się tak, jak kapustę białą głowiastą. Najlepsze jest mięso baranie lub wieprzowe.

Cześć, mam na imię Katarzyna i moim hobby jest łowienie ryb. Pokochałam to zajęcie odkąd tylko pokazał mi je mój wujek. Uwielbiam też jeździć na rowerze oraz wiele innych zajęć. Na tym blogu chciałabym wam wszystko opowiedzieć!